Tjänster / Produkter

TJÄNSTER

Vi klipper både kvinnors, mäns och barns hår, allt från små putsningar till stora frisyrförändringar. Vi är skolade herr- och damfrisörer och vi skapar omsorgsfullt, och enligt dina önskemål, en vacker frisyr just för dig.

 

Vi gör alla färgningar med 100% växtfärger. Vi använder inte alls syntetiska färger. Syntetiska färger kan vara väldigt allergiframkallande, och genom tvättningen sköljs de farliga kemikalierna ner i avloppet och till slut ut i havet. Det är inte nödvändigt att utsätta sig för dessa farliga kemikalier, håret går att färga med naturens egna medel, växtfärger. De vanligaste växterna som används är henna, indigo och cassia. Genom att blanda dessa får man många olika, naturligt vackra färger, allt från olika blonda och beige till röda och olika bruna och t.o.m. svart. Växtfärger täcker också grått hår, men de gråa stråna förblir lite ljusare, vilket gör att färgen blir melerad och mycket naturlig. För att täcka grått hår fullständigt krävs sk. dubbelfärgning, då håret färgas i två omgångar. Växtfärger bleker inte, så att färga från mörkt till ljust går inte att förverkliga ekologiskt. Man kan färga håret ofta med växtfärger, tack vare växternas vårdande egenskaper, de sköter håret och hårbottnen och håret blir otroligt glansigt och lätt att kamma.

Eftersom växtfärgerna inte innehåller kemikalier är verkningstiden längre än med syntetiska färger. Växtfärgen måste verka från 20 min till 2 h. Röda färger fastnar snabbare och ju längre verkningstiden är, desto djupare blir färgen. Genom att färga håret ofta med växtfärg får man också färgen att bli djupare och intensivare. Färgpigmenten går inte in i hårstrået, utan sätter sig fast runt strået, ändå sitter den fast så att den ska växa ut. Genom att färga håret med växtfärger sparar du också på naturen. Inga farliga kemikalier sköljs ut i havet eftersom växtfärgerna enbart består av olika växtdelar och vatten.

   Naturlig ljusfärgning är det närmaste naturligaste sättet att bleka håret på. Denna metod är patenterad i Sverige och går nu att få från oss! La Cordiers naturliga ljusfärgning är mycket skonsammare för håret än de traditionella blekningarna, och ändå får man betydligt ljusare resultat. Efter blekningen är håret vackert och naturligt ljust, inte gult eller orange, som man ofta ser med traditionella blekningar. Man kan göra blekningen t.ex. med slingor, bleka allt hår eller bara topparna.

Först tvättas håret med detox-lera, som djuprengör och avlägsnar alla kemikalierester som kan finnas i håret. Därefter penslar man i lera-soda-väteperoxid-blandningen. Det enda syntetiska ämnet här är väteperoxid, men eftersom det efter verkningen förvandlas till vatten och syre, så belastar det inte naturen. Verkningstiden här är 30-60 minuter, så det gäller att reservera god tid på sig.

 

Indisk huvudmassage är en gammal, ursprungligen från Indien härstammande massage form. Det är en holistisk massage där övre ryggen, nacken, huvudet, ansiktet och öronen behandlas. Massagen utförs sittandes och med kläderna på. Hårbottnen masseras med olja, som väljs enligt kundens behov. I oljan kan även tillsättas några droppar eterisk olja, med vilka man kan påverka olika fysiska och psykiska åkommor.

I indisk huvudmassage masseras och trycks olika akupunkter, med vilka man kan påverka hela kroppen. Olika tryck och strykanden får cellvätskorna i rörelse och kanalerna öppnas. Både fysiska och psykiska minnen kan komma upp till ytan och kan läkas. Vanligt är att kunden somnar under behandlingen och ibland är det just det man behöver.

Fördelar med indisk huvudmassage:

 • förbättrar blodcirkulationen
 • avlägsnar slaggämnen
 • upplivar ämnesomsättningen
 • slappnar av muskelspänningar
 • lindrar påfrestningar på ögonen
 • hjälper mot huvudvärk, sömnsvårigheter, oro
 • minskar stress
 • främjar hudens och hårets välmående

Efter behandlingen känns en oerhörd lättnad, känslan liknar som efter meditation, utvilad och full med ny energi.

Indisk huvudmassage rekommenderas inte om man har en medicinkur eller är gravid.

Det lönar sig annars också alltid att nämna före behandlingen om man har någon sjukdom eller allergi.

Massagen tar ca.40 min.

I samband med indisk huvudmassage kan man bra kombinera någon av våra mångsidigt näringsrika hårinpackningar. Inpackningen kan man givetvis också ta utan massage, men massagen effektiverar inpackningens verkan, och är en härlig holistisk behandling. Vi vårdar olika hårbottenproblem med rena, naturliga ämnen. De vanligaste hårinpackningarna är:

Havsalg eller lera

 • rengör kroppen och håret från gifter och slaggämnen
 • tillför kroppen mineraler
 • rengör själva hårsäcken så att hårstråna orkar stiga upp från hårbottnen och på så vis både känns och ser håret tjockare ut
 • absorberar tungmetaller
 • fuktgivande (havsalg)
 • bra för fett hår (lera)
 • ger håret en underbar glans

Torv

 • vårdar hårbottenproblem såsom mjäll, klåda och håravfall
 • antiseptisk
 • aktiverar hårbottnens blodcirkulation och främjar näringsintaget i hårroten
 • stärker håret
 • påskyndar läkandet av söndrig hud i hårbottnen
 • minskar inflammation och klåda
 • balanserar hårbottnens ämnesomsättning, dvs. minskar överdriven fettbildning och aktiverar återhämtningen av torr och atopisk hy

Förutom dessa kan vi också göra hårinpackningar av andra örter som passar just dig och dina behov.

Energiklippningen börjar alltid med en harmonisk, rengörande massage, som räcker 20-30 min. Oftast gör man då en kortare version av indisk huvudmassage. Den tekniska, mycket noggranna klippningen görs under tystnad, då håret kammas om och om igen. Under kamningen rengörs kroppen från slaggämnen, som har satts i rörelse under massagen. Dåliga energier kammas ut till topparna, som man sedan klipper bort. Man klipper håret enligt växtriktningarna och virvlar ses som en styrka, då blir klippningen en harmonisk helhet. Den inre och yttre skönheten kombineras och frisören är närvarande med både kropp och själ. Energiklippning är en mycket njutbar upplevelse, som ger kroppen och håret ny energi. Modellen i håret håller också mycket längre när håret får fara dit det vill.

Vi skapar olika fest- och brudkamningar med noggrannhet och skicklighet, och med lång erfarenhet. Också olika flätningar och snabba vardagsfisyrer fixar vi galant.

PRODUKTER

EkoPharma är en inhemsk naturlig kosmetik serie vars utmärkta behandlingsresultat baserar sig på noggrant utvalda, väl tolererade, men effektiva, råvaror. I produkterna används inhemska bär; extrakt och kärnolja från dem. Dessutom innehåller produkterna också olika inhemska växtextrakt, som vårdar håret och hårbotten. Produkterna innehåller inte mineraloljor, sulfater eller syntetiska parfymer. Ämnena som bevarar hållbarheten är naturliga och skonsamma. Produkterna tillverkas i Finland, för finländskt hår.  Bären och växtextrakten är inhemska och produkterna utvecklas, tillverkas och packas i Helsingfors, i Naviters egna utrymmen. EkoPharma produkterna har beviljats det finländska FI-Natura-naturkosmetikcertifikatet, vilket garanterar produkternas höga standard.

Vi i Ekosalon Carolina använder EkoPharmas hårvårds- och stylingprodukter, och vi säljer dem också för hemmabruk.

 www.naviter.fi

Am Naturprodukter är en ekologisk hudvårdsserie baserad på gamla traditioner med modern örtkunskap. De inhemska, handgjorda produkterna innehåller bl.a. växtoljor, örter, havsalg, vitaminer och mineraler. Vi använder och återförsäljer AM Naturprodukters schampon och stylingprodukter. Våra personliga favoriter är Örtshampo och Clay-vax.

www.amnatur.fi

Argital är en italiensk hudvårdsserie, som innehåller härlig, näringsrik grönlera från Sicilien. Vi säljer Argitals olika ler-shampon och vi använder deras leror också i olika hårinpackningar.

www.delleco.fi/argital/

(Tyvärr funkar deras sidor inte just nu..)